Zgodovina kluba

Zgodovina kluba

Judo klub Triglav Kranj je bil ustanovljen marca leta 1956 tako, da začetki juda v Kranju segajo že zelo daleč. Klub je ustanovil Franek Bratkovič in je bil četrti judo klub po vrsti na območju takratne Slovenije (za ljubljansko Olimpijo ter Branikom in Železničarjem iz Maribora). Klub se tako ponaša z dolgoletno tradicijo.

V letih od 1994 do 2008 je klub deloval pod imenom Policijski judo klub Triglav Kranj saj so treningi med tem časom potekali v prostorih Policijske uprave Kranj, prav tako pa je bilo med aktivnimi člani kluba veliko delavcev policije.

Leta 2002 je ekipa Policijskega judo kluba Triglav Kranj v prvi državni judo ligi osvojila tretje mesto. Trenutno klub nastopa v drugi državni judo ligi in v tekmovalni sezoni 2007/2008 smo osvojili peto mesto.

Od septembra 2007 klub deluje na lovi lokaciji Pokritega olimpijskega bazena v Kranju. Danes v klubu za načrtno vzgojo mladih in za vrhunsko pripravljenost tekmovalcev skrbi šest trenerjev in inštruktorjev.

Za klub trenutno tekmuje nekaj zelo talentiranih mladih, ki osvajajo medalje tako na državnih prvenstvih in drugih domačih tekmovanjih kot tudi na mednarodnih tekmovanjih. Rezultate s posameznih tekmovanj si lahko ogledate med novicami. V letu 2009 smo pričeli sodelovati z Institutom za socialno psihologijo ter tako dali poudarek tudi na duševni razvoj otrok in mladostnikov.

Konec leta 2010 je bila znotraj kluba ustanovljena sekcija Meiyo Rei Jitsu, ki deluje v Tržiču in v okviru katere se predvsem jogi borilno veščino ju-jitsu.

Nosilci mojstrskih pasov:
VUZEM Brane 6. DAN
REMIC Marjan 3. DAN
KLEMENČIČ Vili 2. DAN
RAVNIČ Luka 2. DAN
HORVAT David 2. DAN
BAVEC Milan 1. DAN
DOLENC Uroš 1. DAN
HADŽIČ Elvir 1. DAN
HUDOVERNIK Miran 1. DAN
MARKIČ Robert 1. DAN
MIDŽAN Admir 1. DAN
REBOL Anton 1. DAN
ŽNIDARŠIČ Klavdij 1. DAN
LUBEJ Primož 1. DAN
POGAČNIK Anka 3. DAN
PERHAVEC Miha 1. DAN
POVŠNAR Maja 1. DAN
RESNIK Anže 1. DAN
FRANTAR Tajda 1.DAN
TORKAR Urška 1.DAN
KRČ Ana 1.DAN